predhodnji:
naslednji:    

Sistem vrednot

Ufff, zna biti, da se bom v tem članku peljal po tankem ledu 🙂 . Hmmm, zaradi občutljivosti tematike, katera se vije skozi dooolgoletna s trudom zasnovana, lahko bi rekli, priporočila ali ponekod celo pravila v obliki vrednot, katere postavljamo kot temelj družbene ureditve.

Sistem vrednot ali vrednotenje leži v vzgibu nekakšne ureditve ali klasifikacije v družbenih odnosih, katere določajo naša dejanja kot spekter med pravilnim, nepravilnim, dobrim in slabim, …

Naj omenim, da so vrednote le efekt v polju interakcije in niso neposredno vezane na evolucijo Stvarstva ali bi lahko rekli, da niso odraz spiritualnosti. Kaj sem mislil z »efekt v polju interakcije«? Pomen tega je, da niso stvarna, da ne obstajajo kot realna, temveč so efekt skozi prepoznavo naše percepcije na nek dogodek in klasificiranje ali vrednotenje efekta samega. Naj pojasnem skozi primere:

  • Utelesitev je postavitev identa dušne esence v polje interakcije. Zemeljski duh je pogoj, da je utelesitev možna v to dimenzijo. Telo je eden od efektov utelesitve, ki nastanejo v polju interakcije. In torej telo je percepcija dojemanja skozi naša zemeljska čutila.
  • Dušni dari so plasiranje svojih vibracij v polje interakcije v namen izkustev skozi izmenjave. Odnos je pogoj, da v tej dimenziji nastane interakcija. Vrednote so eden od efektov odnosa, ki jih mi določamo (na zemeljski dimenziji) skozi našo percepcijo.

Torej vrednote niso odraz nas samih v drugih dimenzijah in ostanejo zapisane v zemeljskem filtru (receptu), ter vplivajo na percepcijo vstopnih informacij iz višjih dimenzij (glej članek Unisfractal 7 – Slika Vpliv recepta skozi dogodke).

Naj povem, da ni moj namen vrednotam dati pridih nepomembnosti ali celo oviranje, kar želim sporočiti je, da naj bi bili sproščeni okoli pomena njih samih, ter naj bi se ne ocenjevali med seboj na podlagi vrednot.

Tu želim izraziti, da smo vsi enako čudoviti neglede na klasifikacije, ki vejejo po naši čudoviti Zemlji. Če že obstajajo vrednote, naj bo njih namen le spodbujanje, da se lažje zazremo v sebe, naj bodo le orodje poti do samega sebe.

Sam prepoznavam, da so vrednote lahko učinek združevanja kakor tudi ločevanja in tu bi se lahko dotaknil pripadnosti. V kolikor definiramo pripadnost, je njen pomen, kako široko jo opredelimo.

  • Če se naprimer skozi njo želimo ločiti kot skupina oseb od ostalih in zagovarjamo samo svoje resnice ter ocenjujemo sebe z viška je to popotnica v ločevanje.
  • V kolikor je namen pripadnosti podelitev skupnih pogledov v skupini zavedajoč se, da so tudi drugače misleči enako čudoviti, leta lahko služi spodbuditvi interakcije.

In ja, kaj je tista ločnica med opisanima namenoma? Ocenjevanje, ocenjevanje pravilnosti skozi merila vrednot.

In stavek: »Jaz sem bolj duhoven in kaj bi govoril tistim, ki niso še tam?«. In povem vam, da je opredeljevanje duhovnosti, kot bi klasificirali pomembnost delčka morja v morju, to je da je določen delček morja bolj pomemben od drugega. Razlika je samo v trenutni funkciji naprimer, kot bi rekli, da je funkcija vala, da bi pozibavala ladjo in nekje globoko v morju funkcija globalnih tokov. In sama sestava morja je v osnovi pomena povsod povsem ista. Njegova čudovitost je v različnosti funkcije na določenem deležu, pomembnost pa je povsod enaka. In pomen vrednotenja ali kar vrednote pojmujem enako.

Torej, naj bodo vrednote le pripomoček in ne nuja, katere naj ne presegajo naše dušne namene.

Postavitev sebe, to je svojega izraza sebe v pristnosti ne vidim kot egoizem, temveč kot doprinos. Naj pojasnem: Zelo »kočljiv« primer zna biti vrednota družine. Namenoma ga želim izpostaviti, saj bo to tudi zame izziv. V kolikor postavimo družino pred nas samih, se to lahko odraža v obliki žrtvovanja in izgube lastne pristnosti.

In ne, tu moj namen ni vehementno povedati, da postaviti sebe v ospredje pomeni početi vse v svojo prid, temveč kot »Kako jaz lahko pristno podarim sebe družini, da bom sam srečen?« Če smo v svojih dejanjih pristni, kreiramo harmonično stanje in ko nismo, kreiramo iluzijo, katero je potrebno neprestano energetsko hraniti. In hraniti jo moramo vsi, ki smo v tej interakciji in za primer družine, so to vsi člani. Vem, da je v družini razmerje med delovati svobodno in obveznostmi težko postaviti v vsakdanjik.

Tudi v partnerstu je dajanje svobode v povezavi z možnostjo izgube stalno na tehtnici, a vendar kako doživljamo partnerstvo, v katerem nismo svobodni pristnega izražanja sebe (ne samo v besedah)? Ali je vrednota partnerstva pomembnejša od nas samih?

Tu bi kot zanimivost navidezne podobnosti lahko še dodal karmične naloge, ki jih je možno zaznati v obliki žrtvovanja, kot naprimer skrbeti za nekoga, a lete niso vzgib vrednot in jih je čutiti kot notranji klic po udejanjanju tega. Te se večkrat pojavijo v ožjem družinskem krogu.

Torej, moje razumevanje »Dati sebe na prvo mesto«, ni dati sebi, torej od zunaj proti sebi, temveč »Kako jaz lahko pristno delim sebe, da bom sam srečen?« In sledi »Kako naj v radosti prejmem kar pride?«. Ali nas tega lahko nekdo nauči skozi sistem vrednot? Sam menim, da ne. Kar lahko je to, da nam vrednote služijo le kot pripomoček za izmenjavo svojih darov.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

1 komentar ...

  1. oj , Morda malček mimo naslova a vendar le.... da lajhko kreiramo dano možnost moramo z njo nujno kreirati tudi okolje. A vendar se mi pojavlja vprašanje ohranjanja modulov okolja kot energetskega stanja. Da lahko nastane situacija je potreben opazovalec v polju ki mu rečemo na zemlji- okolje vse skupaj je kreacija stavarsta iz polja možnosti mar ne ? a vendar le ... zanima me .. količina ali velikost enerjije ki je potrebna za kreacijo ? ter njen izvor te iste energije ki ..( napaja ) opazovalca, da lahko vzdržuje kreacijo ali pač je celota domena stvarstva po tem takem je tudi iluzija del stavrstva. sledim namreč "dati sebe na prvo mesto" ali pa najti sebe znotraj možnopti ki so kreirane v danem trenutku. bodisi zadosti za danes lepe praznike vam želim,.. pa pazite na jelke, tise, lučke... jožefe, marije, ivana..in karla....pa ne pozdbite da je čas pred nami namenjen darovanju in daritvi. bodite dobro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja