predhodnji:
naslednji:    

Delčki situacij v celoti

Najbrž ste že zasledili, če nam gre na nekem področju »težko«, so v istem obdobju tudi ostala področja kot zrcalo tega.

Tu bi rad nekoliko osvetlil zakaj gre. Vse je v takoimenovanem fokusu. Kaj ustvarja fokus? Čustveni naboj, no vsaj na zemeljski ravni. Omenjen čustveni naboj deluje kot ukaz, kaj si želimo izkusiti v obliki zemeljske manifestacije. Preoblikovanje nevidnega, nezaznavnega v zaznavno nižji zavesti poteka z zamikom in eden od dejavnikov v kakšni obliki se naj to zgodi je ravno fokus čustvenega naboja.

Da se vrnem na zgodnjo temo. Zakaj se torej preslikava stanje nekega področja na vse ostale ravni našega bivanja? Ker smo celota in ko smo naprimer v drami zaradi situacije na nekem delčku naše celote, to je na nekem področju, vanj vložimo močan čustveni naboj, kateri se odraža tudi na ostala področja.

Lahko si zamislimo, da smo kot oblak in če se na nekem delčku oblaka pričnejo kristalizirati snežinke, bo to klimo preneslo tudi na ostale dele oblaka, kar povzroči sneženje.

Kaj priporočam? V kolikor vam na nekem področju »zagode« stopite nazaj in fokus usmerite drugam. S tem se težavno področje ne bo ustavilo, kar bo, bo dobilo svež energijski pretok, ki ga bodo prinesla ostala področja v katere boste vložili bolj sproščen čustveni naboj.

Podam primer. Če poraste »pritisk« na službenem področju, vdihnite globoko in ne stopite v dramo, raje se takrat posvetite naprimer prijateljevanju, partnerju, hobiju in ravno ta bodo sama začela reševati problem v službi. Zveni čudno, vendar sam vidim tako.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

3 komentarji ...

  1. Barbara Krašovec pravi:

    Super, zelo lepo napisano,..sicer moram včasih kaj večkrat prebrati, ker moraš zelo razmišljati zraven,da lahko prežvečiš informacijo,da jo ozavestiš, razumeš,...hvala.

    1. Igor Markuža pravi:

      Barbara, hvala ti za komentar. Ja, včasih se kaj le stežka takoj sestavi. Saj tudi sam večkrat potrebujem čas za ozavestitev in razumevanje. Lepo bodi, Igor

  2. Pozdravljen Igor :) Hvala za napisano. Všeč mi je razlaga o koščkih. Sem vizualni tip in si tako res lažje zapomnim, ker v tvojem članku lahko "vidim" kako je to. :) Lepo bodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja