predhodnji:
naslednji:    

Prelomne točke našega življenja 3

Faze enega obdobja v življenju med utelešenjem

1       Točka dušne odločitve

Dimenzija: Dušna

Ko v nekem obdobju duša zasluti, da je že izkusila , kar se izkusiti da, pride do odločitve, da lahko bi rekli, obrne stran svoje dušne pogodbe. Na tej točki, njena odločitev ni osamljena, saj intenzivno sodeluje celotno njeno Duhovno vodstvo. Kaj bo njena naslednja naloga ali namen, lahko včasih sama izbira, le v primeru ne, če je potrebno določene naloge predhodno, prioritetno opraviti. Naprimer: Če mora duša izmojstriti lasnost, ki bo potrebna v nadalnji nameri. Lahko bi rekli, da stremi k preoblikovanju vibracije lastnosti, ki se bo pojavila v novih interakcijah. Zakaj? Lastnosti so na zemeljski dimenziji večkrat obdane s predsodki, prepričanji in le-ta spreminjajo prepoznavnost vibracije lastnosti. Naprimer: Če oseba, s katero naj bi sodelovali v prihajajočem obdobju, rada nosi srajce in ne čuti potrebe, da bi bile zlikane, je spoznanje obdano z motnjo, v kolikor je to za nas sporno.

2       Sprožen namen in formiranje sklopov potreb po izkustvu

Dimenzija: Dušna

Ker ima utelešena duša svobodno voljo in izbere več alternativnih možnosti, s kom bo sodelovala v določenem izkustvu, obdobju, lahko pride, mi temu pravimo do odklona, kar ji je dano. Ta odklon biva v svojih dovoljevanjih, torej mejah, pa vendar vpliva na točke danosti. In tu je potrebna sinhronizacija sklopov potreb, odnosov, spoznanj, itd …

3       Oblikovanje vibracije, situacij, vrat, dušnih povezav, obilja, pogojev

Dimenzija: Dušna

3.1     Koncept akcija-reakcija na višjih ravneh kot obraten proces

Vse deluje po zakonu vesolnega ravnovesja.

Z zemeljskega vidika poznamo zaporedje akcija, kot naprimer potreba po reševanju problemov in nato reakcija, kot rešitev problema. Na višjih sferah sta ti dve stanji obrnjeni. Najprej nastane rešitev, ki je z vidika nižjih zavesti reakcija, ki čaka, da ga nižje zavesti dosežejo in izkusijo.

3.2     Potreba po izkustvu

Torej na višji ravni nastane rešitev (reakcija) in določeno število poti ali vrat, ki so povezava med reakcijo in akcijo. Ob tem nastanejo vsi potrebni pogoji na vseh ravneh, torej vesolje poskrbi za obilje v tem izkušanju. Rešitev je preoblečena potreba po izkustvu in teži k ozavestitvi. Na točki izkustva se uravnoteži ter razgradi v enost.

Potreba po izkustvu se na nivoju duš izraža v obliki nalog.

Pogoj, da pride do izkustva, je opravljena naloga duše ali skupine duš s tem, da prehodijo vse poti, to je, da gredo skozi vsa možna vrata.

3.3     Dovoliti si

Članek: »Dovoliti si«.

4       Zaton predhodnega obdobja.

Dimenzija: zemeljska

Zemeljski um se drži vzorcev izpetega ugodja v varnosti.

V kolikor se to obdobje vleče, se pričnejo nabirati neprijetni občutki, utesnjenost, nazadovolstvo in veselje s katerim smo začeli to obdobje se izgubi. Tu nasvet Duhovnega vodstva:

4.1     Kako preiti iz stare situacije v novo

Članek: »Kako preiti iz stare situacije v novo«.

5       Točka zemeljske odločitve

Dimenzija: zemeljska

Način prehoda te točke je odvisen od svobodne volje utelešene duše. Doživljanje je odvisno od, lahko bi rekli upiranja in vztrajanja v predhodnem obdobju, ki se izteka. Ker je vibracija duše že spremenjena in utelešeno stanje še vedno vztraja v starih vibracijah, prihaja pri predolgem odlašanju do neharmoničnega vibriranja, ki spremlja občutek tenzije, naveličanosti, dolgčasa, občutka nesmisla. Pretočnost energije je tarkrat slabša in v kolikor predolgo traja to stanje, lahko pride tudi do bolezni.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja