predhodnji:
naslednji:    

Velikost in Veličina

Veličina je polnost doživljanja sebe ne glede na situacijo v kateri smo.

Naj pojasnem: Veličino lastno, drugih, kakor tudi situacij, večkrat skušamo umestiti v segmente in ovrednotiti z uspešnostjo. S tem potopimo veličino v nekakšno velikost, katera je merjenje skozi sprejete vzorce, segmente. Tu je segmentnost mišljena ali si jo lahko zamišljamo kot področja, katera so nekatera v družbi bolj priznana, druga manj.

Primer segmentnosti in definiranje velikosti: »Pojdi in se uči za advokata, ker boš bil priznan in boš imel veliko denarja. Če boš šel za poeta, se ti bolj slabo piše.« Tu lahko opazimo definiranje velikosti (pomembnosti) v različnih segmentih.

Nadalje lahko povem, da za svojo veličino ni vedno najlažje najti metodo, kako jo umestiti v segmentnost.

Primer: Petra je izdelovalka daril, okraskov in njena veličina je to izdelovati tako, da te kreacije zmorejo nositi sporočilo, spomin in ovekovečijo čustveno stanje osebe, s katero je ta kreacija povezana ali ji namenjena. Malce bolj preprosto: Kar oblikuje, naprimer spominek, darilo, karkoli, ima sposobnost, da prevzame čustva osebe tistega trenutka, ko to darilo prejme. S tem skozi življenje to osebo podpirajo energije sprožene v tistem trenutku.

In sedaj postavitev tega njenega daru v segmentnost. Če smo površni, je lahko njena kreacija podobna tisti, ki jo izdelajo v industriji (štanca). Kako bi pa zvenelo, če bi ona rekla: Moj oblikovanje je x €, moj energetski doprinos v polje pa je y €? Čudno, mar ne?

In tu ponovim: Veličina je polnost doživljanja sebe neglede na situacijo v kateri smo, torej ko smo v zavedanju, da smo veličastni tudi takrat, ko ni to prepoznano v določenem okolju.

Moj predlog: Občudujmo vsakogar in vse, kajti veličastnost je večkrat očem skrita.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja