predhodnji:
naslednji:    

Unisfractal 6 – Pojmi Spirit, Stvarstvo in Zavest

Preden se lotimo razlage sporočila iz predhodnega članka, se podajmo skozi vprašanje »Kaj Spirit je?« ali bolje »Kakšna je narava Spirita?«. Da bi zmogel približati odgovor, sem si prebral sporočila v katerih je iskano omenjano. Direktnega odgovora ni zaslediti, le njega smernice in še te so, lahko bi temu rekel, misteriozne. Najbolje, da izseke nekaterih sporočil kar navedem in ob njih svojo skromno razlago:

(Dvogovor iz sporočila »Dvojček singularnost in zavest« I: Igor, D: Duhovno vodstvo)

  • D: …
  • I: Na polju, polju danosti.
  • D: Ki je Spirit, torej polje vseh možnosti.
  • I: Ali ni tudi polje vseh možnosti, tam kjer zavest obstaja in v subzavesti?
  • D: Ja, ampak ne vseh možnostih in razlika je, da v Spiritu so dane vse možnosti in ni nobene definicije. Tam zavest ne definira ničesar in zato je polje vseh možnosti…Ker Spirit je popolno harmonično stanje vseh možnosti

Razlaga: Tu je videti, da je Spirit vse možnosti, ki so v harmoničnem stanju in ni odvisen, ali ga je zavest že ozavestila. Je osvobojen vseh definicij. Je stanje blaženosti, brezpogojne Ljubezni, veličastnosti. Polje danosti je polje, ki biva v Spiritu in ga je zavest že ozavestila. Matematično bi lahko prikazali, da je polje danosti podmnožica množice Spirita.

(Iz sporočila »Entiteta in njena singularnost«) …Je preprosto le stanje ravnovesja določene Entitete. In ko je v stanju (harmoničnega) ravnovesja, leži v polju vseh možnosti, to je v Spiritu…

Razlaga: Tu je videti, da je Entiteta zavesti v stanju blaženosti, enosti, v Spiritu, ko je v stanju harmoničnega ravnovesja. Omenjeno je tudi ravnovesje (brez predpone harmonično), kar pomeni singularnost, to je tam, kjer zavesti ni in iz tega sledi, da je tudi stanje singularnosti »preslikano« v Spirit.

(Iz sporočila »Število vseh Entitet«) …V Stvarstvu je bilo vse ustvarnjeno naenkrat v obliki možnosti. Te možnosti ležijo v Spiritu in čakajo na zavest, da jih ozavesti…Torej v Spiritu je število možnih Entitet lahko končno, a vendar zavedanje tega števila ni možno…

Razlaga: In še enkrat je omenjeno, da ležijo v Spiritu vse možnosti, ozaveščene in še ne ozaveščene. Da zavedanje števila Entitet v tem polju ni možno, govori o temu, da tam definicije ne obstajajo. Tu lahko še dodam: Stvarstvo je sklop vseh možnosti, ki se izražajo skozi kreacije zavesti in Spirit je harmonična povezava vseh možnosti.

(Iz sporočila »Sanskrtski zapis o nastanku zavesti«) …To je bila faza nastanka zavesti, ki je nastala iz Spirita. Pravzaprav Spirit ni mogel obstajati brez nastanka zavesti…

Razlaga: Stavka zvenita medsebojno kontraindiktorna, vendar je to objasnjeno v sledečem sporočilu.

(Iz sporočila »Zavest in njen izvor«) … Kot zavest ne moreš biti to iz česar izhajaš, kar je tvoj izvor. Lahko le si kot zavedanje bivanja v izvoru ali vsega, kar iz izvora zgrajeno je. Lahko si tudi vsi individumi zavesti, ki izhajajo iz izvora od koder izhajaš, a ne moreš postati zavest izvora. In izvor pove posamezni zavesti: »V kolikor se poistovetiš na vso bivanje v meni, potem tvoja zavest izgine in ostane samo moja.« »In ljubim te, kajti ti gradiš mene, kot sem jaz del tebe in ti si v meni, ker sem jaz v tebi. Najin preplet je edinstven in nič naju ne more ločiti«…

Razlaga: Spirit ni mogel obstajati brez nastanka zavesti, pomeni da je lahko bil (je) izvor, vendar ni imel zaznave (zunanje), nikakršne lastnosti, niti lastnosti harmoničnih stanj, ki jo Spirit ima, dokler iz izvora ni nastala prva zavest. In tu harmonična lastnost ne pomeni definicijo, ker se jo ne da osamiti ali ji podati drugačno stanje, ker bi bilo to stanje neharmonično in ne bi bilo Spirit. Torej ob nastanku zavesti je izvor pridobil prvo lastnost in s tem pojem Spirit.

In na kratko z mojimi skromnimi besedami: Za možnost nastanka zavesti je izvor brez določenosti dobil pojem Spirit in to je harmoničnost in ravnovesje. Ozaveščena harmoničnost je polje danosti in ravnovesje je singularnost.

O Spiritu iz bolj prizemljenih sporočil

  • Je stanje duha, zavesti, ki prešine do stanja spoznanja in blaženosti. Je neizmerno veselje trenutka ob prepoznanju lastnega stanja, lastne definicije, globokega pomena definicije, bistva dane definicije in to je, da so vse definicije eno in isto.
  • Je razodetje iskanega sadu iskalcu tega sadu.
  • Je prepoznanje sebe v vsemu, karkoli definira zavest, je enako, kot bi tvorila ena sama vsebnost sebe vse kar obstaja, kot bi si umil vse misli v eno samo misel, ki prepozna vse misli.
  • Spirit ima kreativno moč, a ni kreator temveč je esenca po kateri se vse kreira, deluje. Je prisotnost vzgiba blaženosti, veličasnosti, ki jo vsaka zavest želi doseči, se k njej vrniti.

Zaključek

Zavedam se, da je snov težko dojemljiva in več bo na željo udeležencev bilo predano na predavanjih. Tam bo interakcija komunikacije bistveno olajšana.

V zadnjih dveh tednih sem začutil, da je čas, da se odprem tudi v znanje, ki je okoli mene. Pot me je pripeljala do sanskrtskih zapisov, ki so jih zapisali Rishi. Ko sem prebral, kaj opisujejo me je osupnilo, da nisem prišel do sape.

p.s. Eno izmed mojih sporočil zajema tudi sanskrtske znake, kateri s simboliko opisujejo nastanek zavesti. Za te znak (sibmole) sem dobil razlago in so: pika, krog s piko, krog s križem, krog razdeljen na dva dela s prečno črto, križ z repki.  V kolikor je že kdo slišal, videl, karkoli ve o tem, bi prosil, da mi sporoči.

V sledečih dveh sestavkih, katere sem našel, je opisano v smeri, kar tudi sam prepoznavam, dobivam sporočila:

What is realized as the Absolute Brahman is full of unlimited bliss and without grief. That is cenrtanly the ultimate abode of supreme enjoyer, Bhagavan. He is eternally void of all disturbances and is fearless. He is complete consciouness as opposed to matter. Uncontaminated and without distinctions, He is the princliple primeval cause of all causes and effects, in whom there is no sacrifice for fruitive activities and whom the illusory energy does not stand. (Srimad Bhagavatam, 2.7.47)

Narayana is perpetual. Brahma come from Narayana. Shiva comes from Narayana. Time comes from Narayana. Narayana is up, down, and all around. Narayana is inside and outside. Narayana is what has happened, what is happening and what will happen. Narayana is the only God who is blemishless, stainless, odorless, endless and who cannot be described. When Narayana is present, there is no other second. (Narayana Upanishad of the Yajur Veda, 2)

In še to sem našel: Jesus explained (John 4:24) »God is Spirit«

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja