predhodnji:
naslednji:    

Unisfractal 2 – Pojmi možnost, nedoločnost, definiranost in danost

Ker se bodo v člankih pojavljali pojmi, ki sem jih pridobil skozi sporočila, bi jih tu rad osvetlil.

Neskončno možnosti

Skušali bomo streti ta oreh in mu namenjam domišlijsko zgodbo. Naša izhodiščna točka naj izhaja iz sporočila v članku »Nezvezni sistem, singularnost in fraktal«:

Če vzamemo prvo smer in jo poimenujemo soodvisnost komponent v isti dimenziji, je vplivnost vsake komponente na vse in torej lahko nedirektna ampak prenosna, kot bi si lahko zamišljali domino efekt…

Sedim v sobi ob toboganu in opazujem puzle, ki se v kupčkih spuščajo po njem. Ne vem od kod prihajajo, saj je ustje tobogana pripeto v strop. Rečem si: »Počakam nekaj časa, da pridejo vsi puzli in nato pričnem s setavljanjem«. Čakam, čakam in čakam, a kupčki puzel še kar prihajajo. In porodi se mi vprašanje:

»Koliko puzel je še na poti k meni?« Lahko 0 ali 1 ali 1000 ali 15287568 ali celo neskončno. Kakorkoli že, obstaja možnost, da je število končno, a ker tega ne vem, je to zame neko število iz neskončnega števila možnosti. Torej kaj je neskončno možnosti?

Neskončno možnosti je pojem, ko nekaj (zavest, um, karkoli) ne more postaviti točno definiranega določila in tudi končnega območja ne, v katerem naj bi določilo obstajalo.

Nadalje iz članka »Nezvezni sistem, singularnost in fraktal«:

… Način o sistemu neskončnih komponent, katera ima neskončno možnosti je enako kot sama komponenta z neskončno možnostmi. …

Ja, lahko je na oni strani le ena puzla ali neskončno, a če tega ne vemo, je to za nas tisti trenutek isto, torej neskončno možnosti.

Pokažimo še z zelo preprostim matematičnim zapisom. Število možnosti je obratnosorazmerno z možnostjo določitve

M = n/d

 • n … realno število puzlov na oni strani
 • d … možnost določitve, kakšno število je na oni strani
 • M … število možnosti

kjer je d = 0, sledi, da je za poljubno število n, M vedno ∞ (neskončno). Torej n/0 = ∞

Nazaj k zgodbi:

V vzgib lažji prebroditvi zagate čakanja, da se prikobacajo vse tiste puzle, si rečem: »Bom počakal še naslednjih 12480«. Porodi se vprašanje: »Ali se je z mojo določitvijo realno število puzlov na oni strani spremenilo?« Ne, a sedaj obstajata obe stanji, torej realno število, ki leži v neskončno možnostih in moja določitev, da jih je 12480«

Ob definiranosti elementa, ki leži v neskončno možnostih, nastaneta dve  stanji, določeno in nedoločeno. Ti dve stanji sta medsebojno nerazdružljivi, saj kažeta na isti element.

Prikaz dvojčka dveh stanj v članku »Nezvezni sistem, singularnost in fraktal«, kjer je nedoločeno stanje elementa prikazano kot nezavedni del zavesti (singularnost):

…In tu se bi naslonili še na drugo točko, torej kje ta singularnost leži. Povsod je njena prisotnost, in pravzaprav je samo njena prisotnosti tista, ki zavest vleče, da bi se zlila v lastno singularnost, to je ravnovesje. Če bi opisali, da je singularnost vedno prisotna, je in zavest jo nezavedno nosi v sebi, kot osnovna informacija…
..stalna prisotnost nezavednega deleža zavesti, ki leži v točki singularnosti je prisotna vsepovsod in če bi prostorsko opredelili, kar vedi je samo prispodoba za lažje razumevanje je tako, da je ta singularnost vsepovsod in potuje kot dvojček zavesti…

Sedaj, ko smo pojedli tisti pisani karton od sladoleda, poližimo še sladoled 🙂

Zavest definira točko nedoločenosti

Zamislimo si 3 zavesti, katere se neodvisno ena od druge srečajo s točko nedoločenosti. Ker je njihova zavest o točki enaka 0, jo definirajo z možnostjo 1 : ∞. Torej, da bi jo definirale z isto definicijo je možnost 1 : ∞ (Tu sem navedel že izpeljano možnost kombinacij. Če bo kdo želel, lahko dodamo še celo izpeljavo). V glavnem, vsaka zavest dobi svojo definicijo o točki.

V vsaki zavesti lahko vidimo dvojček dveh stanj, to je določeno in nedoločeno stanje. Torej vsaka zavest nosi v sebi točko vseh možnosti kot nezavedni del (seme singularnosti).

Zavesti ustvarijo skupno subzavest, v katero postavijo vsaka svoj ident za možnost interakcij. Subzavest (izraz mi je bil predan) je polje interakcij in je lahko naprimer dogodek, odnos, okolje, globalna zavest, planet, galaksija … Ident je prisotnost zavesti v subzavesti. Ob vsaki interakciji se iz identa proti zavesti sproži povratna informacija o izkustvu.

Ident vsake zavesti vsebuje svojstveno definicijo ali danost. Vsaka zavest lahko prispeva več definicij ali danosti (naj vas ne zmoti, ker na tej sliki pripada vsaki zavesti le en ident).

Definiranost-danost:

 • Definiranost pomeni stanje zavesti, ko še ni prešla izkustva in pomeni nujen prehod
 • Danost pomeni, ko zavest v izkustvu ozavesti, da je naprimer neka definiranost ena izmed možnih. Ob taki ozavestitvi izkustva se definicija preoblikuje v danost (preide v polje danosti), od koder jo lahko vsaka zavest izbere, ko je v stanju prepoznati jo in se za to odloči. Vodi do prepoznavanja veličastnosti, Ljubezni in občutka blaženosti. Polje danosti brezpogojno pripada vsem zavestem v Stvarstvu.

Skozi izkustva (s pomočjo prepleta interakcij), vodi zavest v prepoznavo identov tudi drugih zavesti, ter možnost preoblikovanja definicij v danosti. S tem je omogočena smer proti širitvi zavedanja do vseh možnosti.

Prenos identa ali identov zavesti v drugo subzavest

Ko položi zavest svoje idente v drugo subzavest, prinese svoje definiranosti in prepoznave danosti (v obliki nalog in darov) v to okolje in s tem tam omogoči več novih interakcij. Prinese vsem zavestem tudi možnost spremembe zaznavanja okolja in s tem preoblikovanje okolja. Naprimer, ko se vzpostavi nov dogodek, odnos, služba, … in naprimer, ko se inkarnira na drug planet, galaksijo, dimenzijo, …

Zaključek

 • Mi bivamo v polju definicij in danosti in mi soustvarjamo definicije in danosti. Izbira je naša.
 • Mi bivamo (imamo svoje idente) v okolju (subzavesti) in mi soustvarjamo stanje tega okolja. In tudi ta izbira je naša.

Če v sobo “Tobogan” stopi za menoj oseba in ji jaz zatrdim, da je na oni strani 12480 puzlov. Kaj povzročim? Ji povečam možnost, da jih bo sestavila in spoznala svoje izkusto? In kaj če bodo njeni puzli vsebovali drugačno sliko, ki je njej namenjena in to z različnim številom puzlov?

Moje pisanje v tem blogu je sestavljanje mojih puzlov, ki so morda tudi vaši. Ostanite odprtega duha, ter vabim vas, da sprejmete, kar začutite, da je za vas dobro in spotoma, da si dovolite svoje poglede na napisano.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

2 komentarja ...

 1. zavest je ...... da bi razumeli pomen " bit-i" je po temtakem zavest " točka z 1 in 0 " ali pač...? čemu je torej kreator

  1. Igor Markuža pravi:

   Marko, hvala ti za podelitev tvojega pogleda. Zanimiv pristop. Ja, tudi binarna oblika 0 in hkrati 1 je možnost. Glede Kreatorja: Kar pridobivam in opisujem je dojemanje Zavesti, torej s smeri Zavesti proti Stvarstvu. Kaj več mi do sedaj ni bilo dano. Če lahko izrazim svoj pogled in naj bo napisano prejeto kot moj vidik: Z brezpogojnim zavedanjem bivanja v Stvarstvu, smo bližje Stvarniku. In vsaka naša definicija Stvarnika, nas od njega oddaljuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja