predhodnji:
naslednji:    

Medsebojni pretok obilja – dolg

Polaganje pozornosti (fokusiranje) na razrešitev zakupa, nujno vodi v stanje dolga in prepoznava dolga je na energetski ravni Karma. In če povemo, da je denar energija, ta tudi lahko posledično vodi v možnost nastanka Karme. Vem, te moje besede so težke in dodam, da ni nujno, da se odvija v tej smeri, zato bodimo odkriti, čisti v izmenjavah. Prav tako, omilimo pozornost nad dologove, kolikor se le da. Tu je dobrodošlo zaupanje, da se bo pretok, ki smo ga podali vrnil v obliki, ki je za vse nas v najvišje dobro.

Spodnje sporočilo, ki sem ga prejel morda za današnji »svet« zveni utopično. Izhodišče seva iz svojstvenega zaznavanja delovanja energijskih interakcij.

Sporočilo

Personalna opredelitev (definiranost)

Zavezanost dolga na določeno osebo je lahko moteča in omejuje pretočnost enote, lahko je to pojem, denar, energija, saj je definicija, pričakovanje zavezana na določeno sfero ali Entiteto. Tu se lahko vzpostavi čustvena zavezanost in potreba po pretoku od določene persone do določene. Namen pretočnosti ni v naprej definiranost smeri in vpletenost person ali entitet, temveč je oblikovanje pretoka lahko sprotna, glede na potrebe, namere, danosti.

Primer: Če smo za nekoga opravili delo, ni potrebe, da bi se osredotočili, pričakovali, da bi takoimenovano plačilo prišlo od te osebe ampak dovoliti, da plačilo pride od koderkoli zavedajoč le, da od nekod bo prišlo (razen če gre za jasen zakup brez fokusa v obliki dolga).

Časovna opredelitev (definiranost)

V navadi nam je, da dolg, dolžnosti časovno opredelimo, kot naprimer: Račun naj bo do takrat plačan, kredit do takrat, partner naj nas pokliče do jutri, drugače ni zanesljiv, itd. S tem se postavimo v vlogo, pravzaprav v lastno omejitev, kdaj naj bi bil pravšnji trenutek za pridobitev sredstev in možnost je, da pogrešno investiramo določen projekt, idejo, odnos.

Primer: Če za nekoga opravimo delo in nam ta dolguje in ni plačal v roku, se nam lahko zalomijo načrti, predvidevanja, ker naučeni smo, da je sposobnost predvidevanja ključ do uspešnosti.

Sam vidim nekoliko drugače. Vrnimo se na prvotni primer: Če za nekoga opravimo delo in nam ta dolguje in ni plačal v roku in v sebi zaupamo, da nam bo vloženo delo (energija) nekdaj bilo »poplačano« nas to lahko pelje do investiranja v prave ideje, projekte. Obstaja možnost, da v kolikor bi dobili poplačilo v roku, da bi investirali v morda nedokončano idejo, s premalo informacijami, premalo energetskega spina. V takem primeru bi zakasnitev določenih plačil bila v našo prid.

Fokusna opredelitev (definiranost)

Če nam nekdo dolguje in pogosto vanj osredotočamo misel z definicijo »dolžan nam je«, vplivamo, da še močneje igra to vlogo, saj fokus opazovalcev definira opazovanca. Torej več kot je opazovalcev z izrazitejšim osredotočenjem, ki definirajo opazovanca bolj ga potiskajo v vlogo fokusirane definicije.

Zaupanje

Karkoli damo v polje interakcije, to je, karkoli storimo, mislimo, si želimo, se odzivamo, nam je v istem trenutku že povrnjeno, kajti nobena interakcija ni enosmerna. Od nas je odvisno, v kaj bomo vložili povrnjeno, v kakšen odziv, čustveno obliko, (dolg, zamera, veselje, radost, …). Oblika odzivanja je tesno v povezavi z zaupanjem, zaupanjem v lastna življenja. Pravtako je pomembno s kakšnim čustvenim nabojem podamo nekaj v polje interakcije.

Zaupati nekomu (nečemu) je odraz zaupanja vase.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

2 komentarja ...

  1. ni utopično ali pač če govorimo o izmenjavi neneravnega ali umsko ustavrjenega , je pa popolnoma normalem pojav v živi naravi. Poglej v šoli četrti razred naravoslovja... uči nas o ekosistemu,.. kaj prav zaprav je ekosistem ? ... kako deluje..? in na koncu ali je resničen... ? nostalgija je v vsakemu izmed nas pa le poglejte v četrti razred. bodite dobro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja