predhodnji:
naslednji:    

Sanskrtski zapis o nastanku zavesti

V članku “Unisfractal 6 – Pojmi Spirit, Stvarstvo in Zavest” omenjam, ali kdo pozna ta Sanskrtski zapis. V tem članku podajam celotno prejeto sporočilo.

Znak Pika. Pomen tega znaka seže v začetek vsega, pravzaprav sploh zavedanja samega sebe. Takrat zavest še ni bila ustvarjena in je bil le čisti obstoj združen v celoto in neločljivi del. Ta celota ni bila majhna, kot bi lahko razbrali iz pomena pike, temveč pomeni le točko, to je katerikoli del je popolnoma enak in se ne razlikuje od ostalih delov.

Nato je stopila želja, volja po izkusiti se v različnih pomenih, delih, zato je prišlo do nekakšne razširitve, ki pa ni pomenskost prostora temveč razširitve v različnost, ki pa je še vedno v jedru ista in to je znak krog s piko. Ta krog oziroma območje se je pričelo širiti in se pravzaprav še vedno širi in spet bi povedali, da to ni prostorska širitev temveč pomenska raznolikost, to je količina raznolikosti, ki je v svoji osnovi vedno ista. To je bila faza nastanka zavesti, ki je nastala iz Spirita. Pravzaprav Spirit ni mogel obstajati brez nastanka osnovne zavesti.

Nato sledi znak krog s križem, to je krog, kot bi bil razdeljen na štiri enake dele. Pomen tega je, da so vsi deli povezani, gredo skozi isto točko, čeprav je prostorsko ta točka lahko na različnih lokacijah in tu je nastal prostor pravzaprav. V osnovi je na vsakem najmanjšem predelu prostora ali ravni zavedanja pravzaprav ista informacija.

Sledi krog razdeljen na dva dela, ki pomeni delitev na popolno enakost, le da obstaja vzporednost, ki se ločuje in prične samostojno zavedanje. Zavedanje se postopno gradi v samozavedanje in počasno oddaljevanje od zavedanja celote. Kar pripomore k zavedanju celote je srednjica, ki je neločljiva od točke iz katere je nastala delitev. Krog pa ponazarja, da se samozavedanje nikoli ne more tako odmakniti, da bi bilo popolnoma odrezano od osnove. Zato je zunanji krog končen.

Nastopi še križ z repki, ki ponazarja umik od ločnice in hkrati nastanek časa, to je zaradi vračanja zavesti k samozavedanju in nazaj k enosti. Torej potovanje od enosti do ločenosti, ki ni povsem končna potuje s časovnim zamikom. In tu je nastal v vašem zemeljskem primeru čas. Ni povsod čas tisti, ki je nastanek opisanega. Ponekod je to drugače zasnovano, naprimer z nivoji ali z ukrivljenostjo prostora, itd.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja