predhodnji:
naslednji:    

Pretok obilja

Obilje je zavedanje bivanja v možnostih (slika spodaj).

Bivanje v možnostih pomeni absorbirati pretok obilja brez opredeljevanja ali vrednotenja. Je zavedanje v danem trenutku in ko gre določeno stanje obilja skozi, se ga ne zadržuje, temveč spusti v zavedanju, da k nam prihaja nekaj novega, svežega.

Obilje je kot oblak v višji dimenziji z ogromno možnostmi, kateri sije skozi sito (filter) na našo zemeljsko raven. Filter sestavljajo vzorci, sistem, prepričanja, strah, pripadnost, bonton, ….Skozi line na filtru obilje pronica v segmente, na katere se osredotočamo, vrednotimo naše stanje, obliko, formo. Število segmentov (žal) pogojujemo s splošnimi družbenimi veljavami, ki opredljujejo katere spadajo v definicijo obilja. Prav tako se stanje obilja posameznika ali družbe vrednoti v skladu s prepričanji družbenih norm.

Zaradi splošnega opredeljevanja kaj je v skladu in kaj ni, se posameznik v večini osredotoča na segmente, ki so mu poznani, torej vlaga fokus in energijo v ta področja. Norme kot vrednotenje uspeha vplivajo na navidezni status lastnega stanja obilja in zamegljujejo realno zavedanje obilja možnosti. Ta vrednotenja, primerjave povzročajo zaznavanje obilja kot zunanji efekt in ne kot danost bivanja v njem. Od tu se pojavi potreba po občutku varnosti in možnega pomankanja.

Ker zaznavamo obilje kot zunanji efekt, upravljamo z njim in ga ne živimo. Posledično nam to povzroča skrbi, saj skušamo z vzorci usmerjati njegov pretok. Skrbi nam jemljejo energijo in nas postavljajo v vlogo odvisnosti.

Kako do pretoka obilja? Živeti sebe, biti pristen, slediti trenutnemu navdihu, biti hvaležen, podarjati si trenutke stanja, prepustiti se pretoku obilja, kar pomeni sprejeti in spustiti.

Lepo bodite.

predhodnji:
naslednji:    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja